leasing operational

De ce sa alegi leasingul operational?

In ceea ce tine de piata leasingurilor auto, fara dar si poate, mai toti am auzit despre aceasta si avem cateva informatii in minte. Foarte multe persoane au obtinut de-a lungul timpului fel de fel de automobile prin intermediul acestui tip de serviciu, ceea ce ii ajuta foarte mult pe acestia sa utilizeze autovehiculul pe care si-l doresc, pe un termen indelungat. 

Totusi, pentru cei ce inca nu au auzit de acest termen, leasingul auto, cel mai des intalnit, cel financiar, reprezinta o oportunitate de a folosi o masina pentru o perioada de timp, platind o rata lunara, la finalul careia masina poate fi achizitionata, sau dupa preferinte, poate fi inapoiata firmei alese. 

In ceea ce tine de leasing-ul operational, care este mai putin intalnit in momentul actual si despre care nu sunt atat de multe informatii, putem spune ca este o optiune foarte potrivita in special pentru firme si cei ce dezvolta activitati antreprenoriale. 

Daca va intrebati de ce aceste tipuri de clienti sunt favorizati de acest serviciu, ei bine, raspunsul este unul simplu, si anume, leasingul operational poate reduce mult timpul pe care o persoana il petrece pentru a-si intretine masina. Spre exemplu, pentru o firma, inchirierea de masini prin leasing operational poate reprezenta o oportunitate de marire a flotei, astfel firma folosindu-se de cat mai multe autovehicule, fara a fi nevoita sa le achizitioneze direct, ceea ce inseamna ca evita o investitie masiva, ci prefera sa plateasca lunar o anumita suma. 

Avantajele oferite de leasingul operational

Marele avantaj pe care il ofera leasingul operational firmelor este reprezentat de faptul ca suma achitata lunar va acoperi si costurile de reparatii, ITP si tot ceea ce tine de buna functionare a autovehiculului, inclusiv costurile legate de taxe si impozite. Cu siguranta, pentru o companie, acest beneficiu reprezinta un ajutor, astfel evitand sa se mai preocupe de toate responsabilitatile, iar firma de leasing fiind cea care isi asuma aceste probleme. 

Boardurile de conducere ale companiilor trebuie sa-si focusese atentia spre dezvoltarea business-ului, nu pentru a mentine documentatia necesara pentru autovehicule din scurt. Din acest punct de vedere, leasingul operational este un alt avantaj care aduce beneficii companiilor care aleg aceasta modalitate de colaborare.

Ceea ce face ca leasing-ul operational si cel financiar sa nu fie acelasi lucru este reprezentat de doua mari diferente pe care o sa le prezentam in urmatoarele randuri.

Care este diferenta dintre leasingul operational si leasingul financiar?

  1. Leasing-ul operational se ocupa de intretinerea lunara a autovehiculului, in vreme ce leasingul financiar nu are de-a face cu aceste costuri. 
  2. La finalul leasingului financiar masina poate fi achizitionata,  la un pret ce a scazut in timp comparativ cu momentul incheierii contractului, in vreme ce la leasingul operational masina este restituita la finalul contractului, neavand posibilitatea de a o achizitiona. 

Cu toate ca unii sunt de parere ca este mult mai bine sa alegem leasing-ul financiar, avand posibilitatea de a achizitiona la final masina, totusi pentru companii si antreprenori, fara dar si poate, leasing-ul operational este cea mai buna optiune. Marirea flotei cu siguranta va aduce beneficii si profit atat companiilor, cat si antreprenorilor, iar faptul ca toate costurile de intretinere sunt in  responsabilitatea firmei de leasing este o usurare pentru client. 

De ce este potrivita compania Arval pentru leasing-ul operational?

Pentru cei ce inca nu stiu ce firma ar trebui sa aleaga pentru un astfel de serviciu, fara dar si poate, informarea este un prim pas pentru a face alegerea corecta. Avand in vedere ca discutam despre un serviciu ce reprezinta costuri lunare si implica o colaborare constanta, tinand cont de faptul ca firma se va ocupa de toate costurile de intretinere, evident, trebuie sa alegem o companie care sa fie de incredere si care sa ofere un mod de colaborare eficient si rapid. 

Fie ca este vorba de nevoie pe termen lung, ce depasesc 2 ani, sau despre nevoie pe termen mediu, ce nu depasesc aceasta perioada, importanta firmei ramane la fel de ridicata, iar asta deoarece dorim sa avem de-a face cu oameni seriosi, care ne sar in ajutor imediat ce apare o problema. Totodata, faptul ca cei de la Arval se pot mandri cu peste 30 de ani de experienta pe aceasta piata, fara a sta pe ganduri, ne dam seama ca sunt experimentati si stiu cum sa trateze orice situatie.