silozuri cereale agricultura

Silozuri potrivite pentru depozitarea cerealelor

Datorita gamei variate de silozuri, cerealele tale sunt in siguranta pe perioade lungi de timp. Principalele avantaje in folosirea silozurilor pentru cereale sunt reprezentate de rezistenta si nivelul de siguranta pe care acestea le confera dar si costurile scazute implicate. Aerisirea cerealelor se poate realiza in conditii optime datorita silozurilor.

Care sunt diferentele dintre un siloz si un tip de magazie obisnuit?

Spre deosebire de magazii, un avantaj in alegerea silozurilor pentru cereale este faptul ca acestea pot fi folosite la capacitate maxima(spatiul este complet folosit). Un alt aspect pozitiv prezentat de silozurile pentru cereale este usurinta cu care acestea sunt golite: nu este nevoie de prea mult efort datorita fortei gravitationale care actioneaza asupra acestora.

Ce ar trebui sa stii despre silozuri?

Silozurile sunt alcatuite din baterii de celule de depozitare și instalatii anexe (instalatii de protectie, paratrasnete, instalatii de incarcare si descarcare sau instalatii de amestecare). Acestea pot fi construite din lemn, caramida sau tabla in functie de produsul si rolul depozitarii.

Silozurile cu fund conic:
In componenta silozurilor cu fund conic intra coloanele zincate care sunt imbinate cu profile laminate. Astfel, silozul pentru cereale dispune de cresterea nivelului de rezistenta impotriva presiunii externe.

Silozurile cu fund plat
Un element cu un rol important care intra in componenta silozurilor cu fun plat este reprezentat de usa cu contrapanta. Prin intermediul acesteia, spatiul ramane mereu inchis si cerealele sunt depozitate in siguranta, si bateriile de depozitare sunt exploatate corespunzator. Intretinerea periodica se realizeaza mult mai usor datorita sistemului de descarcare laterala.

Despre ventilatie

O influenta majora asupra cerealelor este nivelul de ventilatie. Ventilatia se poate realiza prin: ventilatoare, turbine, sisteme de racire si sisteme de dezumidificare. Ventilatoarele reusesc sa scada riscul de condensare al produsului. In perioadele in care nivelul de umiditate al aerului este ridicat este esentiala folosirea sistemelor de racire si sistemelor de dezumidificare.

Accesoriile silozurilor pentru cereale

In functie de preferintele clientului, silozurile pot fi accesorizate cu: balustrade pentru acoperis (care cresc siguranta la nivelul acoperisului, mai ales in timpul lucrarilor de mentenanta), senzori de nivel si senzori de temperatura si umiditate (pentru a monitoriza nivelul de temperatura si nivelul de umiditate al aerului).

Accesul se realizeaza prin intermediul scarilor de acces, care sunt confectionate din otel galvanizat, care confera siguranta. Galvanizarea suprafetelor din otel (acoperirea acestora cu zinc) sporeste rezistenta in fata ruginei.

Modul de asamblare al silozurilor din tabla galvanizata este unul simplu si costurile sunt reduse, ceea ce reprezinta unul dintre multitudinea de motive pentru care clientii aleg silozurile din tabla galvanizata. Daca inca nu te-am convins de siguranta cerealelor tare conferita de silozuri, consulta recomandarile specialistilor noastre si vei gasi oferta potrivita pentru tine. Nu uita ca ai ocazia sa personalizezi silozul in functie de nevoile tale.