Credit imm pentru firma ta

Solutia pentru afacerea ta – credit IMM

Daca inca nu ai gasit solutia pentru afacerea ta, un credit IMM poate rezolva. Creditul profesional va permite sa obtineti sume mari, dar principalul sau avantaj este ca va lasa singur in controlul afacerilor dumneavoastra. Daca ati plasat un activ ca garantie, se poate intampla sa va pierdeti dreptul de a dispune liber de acesta, dar va pastrati puterea de decizie si control asupra afacerii dumneavoastra.

Care sunt diferitele tipuri de linii de credit IMM?

Exista doua tipuri principale de linii de credit, linia de credit operationala si linia de credit de investitii. Ele difera prin utilizarea lor, dar si prin faptul ca prima este un imprumut pe termen scurt, in timp ce a doua este pe termen mediu.

Linia de credit operationala este astfel acordata in general pentru cateva luni. Face posibila detinerea imediata sau cel putin rapida a activelor necesare operatiunii pentru o companie. De exemplu cumpararea materiilor prime esentiale pentru o activitate de productie sau construirea unui stoc de articole pentru a fi apoi revandute. Un credit IMM poate fi, de asemenea, utilizat pentru finantarea lucrarilor sau pentru a acoperi o suma din cauza unui eveniment neprevazut (echipamentul care trebuie inlocuit, de exemplu). Linia de credit de investitii este credit pe termen mediu. Pentru intreprinderile mici si mijlocii, le permite in principal sa cumpere echipamentele necesare activitatii, fara a fi nevoiti sa se indatoreze.

Caracteristi credit IMM

Imprumutul catre persoane juridice are propriile sale caracteristici. De exemplu, un imprumut pentru un SRL si un imprumut pentru un antreprenor individual au o serie de diferente in ceea ce priveste inregistrarea – in documentatie, in cerintele bancilor si altora. Un imprumut pentru persoane juridice poate fi, de asemenea, diferit:

– Pentru dezvoltare sau pentru a crea o afacere de la zero.

– pentru a te deschide catre noi oameni de afaceri si a te diferentia.

– Pentru a stabili un fond de investitii.

– Imprumuturi de afaceri pentru echipamente de protectie si uniforme pentru angajati.

– Credit pentru afaceri, pentru investitii, pentru dezvoltare.

Exista situatii cand un imprumut pentru o companie are o denumire usor diferita – o garantie bancara sau descoperit de cont. O astfel de asistenta financiara este necesara pentru companie in decontari cu partenerii sai. Cu alte cuvinte, atunci cand partenerii de afaceri incep sa le ceara plata, banca transfera suma necesara de bani in contul lor, deschizand astfel un imprumut pentru companie si acoperind datoriile sale catre alte persoane (pot exista multe astfel de persoane, totul depinde de nivelul garantiei bancare). Astfel de imprumuturi pentru o companie sunt mai frecvente decat cele care sunt luate pentru formarea initiala a unei companii.