Botoşani: Doi tineri, căutaţi şi pentru spargeri de bancomate, prinşi de poliţişti după o operaţiune complexă

Doi tineri, unul de 17 ani şi unul de 22 de ani, care erau cercetaţi pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniului, inclusiv spargeri de bancomate, au fost reţinuţi, miercuri, de poliţiştii din Botoşani, în urma unei operaţiuni complexe de urmărire, în care a fost folosit şi un elicopter, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Nicoleta Federciuc.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri, ambii din judeţul Mehedinţi, au fost prinşi în timpul unei acţiuni derulate împreună cu poliţiştii din judeţul Suceava, pe timpul intervenţiei fiind trase mai multe focuri de armă.

 

Sursa foto: IPJ Botoşani

"Doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, din judeţul Mehedinţi, au fost interceptaţi pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliţie s-au sustras şi au părăsit zona cu un autoturism; pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie. Poliţiştii botoşăneni au procedat la urmărirea autoturismului şi întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, deşi a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia pneurilor", a precizat Federciuc.

Ulterior, la nivelul IPJ Botoşani au fost declanşate operaţiuni complexe în vederea depistării autoturismului şi blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliţie pornind în urmărirea sa pe o distanţă de peste 30 de kilometri.

 

Sursa foto: IPJ Botoşani

Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în judeţul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. După o nouă urmărire, tinerii au abandonat maşina pe raza localităţii Vereşti, fiind prinşi după ce poliţiştii au tras din nou focuri de avertisment.

"În scurt timp, în urma activităţilor specifice efectuate de poliţiştii botoşăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reuşit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localităţii Vereşti şi au încercat să fugă. Cei doi au fost somaţi să se oprească şi întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizaţi de forţele de ordine", a adăugat ofiţerul de presă al IPJ.

 

Sursa foto: IPJ Botoşani

Cei doi tineri au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul IPJ Botoşani.

La operaţiune a participat şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres