DGPMB: Bărbat arestat preventiv pentru tâlhărie urmată de decesul victimei

Un bărbat de 45 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost reţinut de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie urmată de decesul victimei.

"La data de 14 august, în jurul orei 00,00, Poliţia Capitalei a fost sesizată de către un spital de urgenţă cu privire la faptul că la camera de gardă a fost adus, în stare de inconştienţă, cu leziuni la nivelul capului, un bărbat neidentificat, găsit în proximitatea unei staţii de autobuz din Sectorul 3. În cursul nopţii bărbatul a decedat", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, marţi, AGERPRES.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, care au desfăşurat un complex de activităţi în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs vătămarea şi ulterior decesul persoanei.

"În urma mai multor audieri a fost identificată persoana vătămată, iar prin intermediul unui membru al familiei sale s-a reuşit stabilirea traseului urmat de victimă în ziua de 13 august. De asemenea, din exploatarea unor informaţii, precum şi din vizionarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere a rezultat că bărbatul de 72 de ani a retras mai multe sume de bani de la o agenţie bancară, iar la acel moment avea asupra sa mai multe bunuri personale care nu au mai fost găsite la momentul în care a fost descoperit inconştient", arată sursa citată.

În urma anchetei, au fost identificate două persoane care intraseră în posesia unui bun ce aparţinea victimei, iar în urma audierii acestora a rezultat că le fusese vândut de un bărbat, din acelaşi cartier, cunoscut doar în baza unui prenume.

"S-a stabilit identitatea acestuia, iar în baza probatoriului administrat, în dimineaţa de 15 august 2021, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul acestuia, în Sectorul 3. În locuinţă au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă", precizează DGPMB.

Bărbatul fost condus la audieri, procurorul criminalist dispunând reţinerea sa, ulterior instanţa admiţând propunerea de arestare preventivă. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres