Doi bărbaţi din Argeş, reţinuţi pentru braconaj cinegetic

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au reţinut doi bărbaţi, de 49 de ani, din Săpata, şi de 31 de ani, din Bradu, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

''În fapt, în cursul nopţii trecute, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat în trafic, pe raza comunei Săpata, un autoturism în care se aflau patru bărbaţi, trei câini din rasa ogar şi cadavrul unui căprior. Din cercetări s-a stabilit faptul că cei patru, pe timpul nopţii, ar fi braconat un exemplar din specia căprior, folosind câini din rasa ogar, dintr-un fond cinegetic de pe raza localităţii Săpata. Poliţiştii au indisponibilizat autoturismul folosit la braconaj şi au predat ogarii, în custodie, la Adăpostul de câini de la Smeura'', se arată într-un comunicat al IGPR transmis sâmbătă AGERPRES.

După administrarea probatoriului, doi dintre cei patru bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES/(AS – editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres