Fraude cu fonduri europene de peste 3 milioane lei, pentru o suprafaţă fictivă de pe Muntele Mereuţu

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată reprezentantul unei obşti, acuzat că a folosit documente false pentru a obţine fonduri europene în agricultură de peste 3 milioane lei, pentru o suprafaţă fictivă de pe Muntele Mereuţu, judeţul Gorj.

Potrivit unui comunicat al DNA, inculpatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Procurorii susţin că, în perioada 2007 – 2014, inculpatul a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate.

Prin aceste demersuri, el ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: Agerpres