GCS: 271 de dosare penale, până în prezent, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Un număr 271 de dosare penale au fost întocmite, până în prezent, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TEL VERDE – 0800.800.358. Numărul TEL VERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 1 aprilie, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu) 

Sursa: Agerpres