Ministerul Justiţiei demarează elaborarea unui nou cadru de dezvoltare strategică a sistemului judiciar

Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, că a demarat procesul de elaborare a unui nou cadru de dezvoltare strategică a sistemului judiciar.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, în baza unei analize diagnostic a sistemului judiciar vor fi elaborate noua strategie de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025 şi planul de acţiune aferent.

"În prezent, Ministerul Justiţiei desfăşoară etapa de analiză diagnostic a sistemului judiciar. Una din componentele analizei diagnostic o reprezintă analiza părţilor interesate de noul cadru strategic. Acest tip de analiză este utilizată pentru a identifica şi a înţelege necesităţile şi aşteptările de interes major ale părţilor interesate", se precizează în comunicat.

În acest context, Ministerul Justiţiei invită cetăţenii şi organizaţiile non-guvernamentale să îşi exprime opiniile prin intermediul unui chestionar publicat pe pagina de internet a ministerului.

Informaţiile culese prin intermediul chestionarului vor fi avute în vedere în etapa de elaborare a noii strategii de dezvoltare a sistemului judiciar, menţionează MJ. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres