Ministerul Justiţiei spune că, la acest moment, se află în imposibilitatea avizării Programului ‘Anghel Saligny’

Ministerul Justiţiei precizează miercuri că nu a fost primit, în original, proiectul privind programul 'Anghel Saligny', aflându-se astfel în imposibilitatea de a-l aviza, nefiind parcurşi toţi paşii legali.

"Ministerul Justiţiei nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind Programul 'Anghel Saligny' (PNDL 3). Ministerul Justiţiei nu se află, în acest moment, în situaţia de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurşi toţi paşii legali prevăzuţi de HG 561/2009 privind elaborarea şi avizarea actelor normative", potrivit unei precizări a MJ transmisă AGERPRES.

De asemenea, spune sursa citată, nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a fi invocat un "aviz tacit" al Ministerului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale. Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, 'proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în original, împreună cu o copie, numai după obţinerea tuturor avizelor autorităţilor publice interesate în aplicare. Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalităţii, încheind operaţiunile din etapa de avizare'", arată MJ.

Ministerul mai precizează că termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citeşte şi:

 

Cîţu: Procedurile de avizare pentru Programul Naţional de Investiţii ''Anghel Saligny'' au fost respectate

 

Barna: Este un moment potenţial de încălcare a protocolului coaliţiei, semnat după momentul Vlad Voiculescu

 

Kelemen Hunor: Pentru USR PLUS, dezvoltarea României, a comunităţilor locale nu reprezintă o prioritate

 

Orban: Programul ''Anghel Saligny'' poate fi adoptat dacă îndeplineşte condiţiile legale şi cu acordul partenerilor de coaliţie

 

Stelian Ion: MJ nu avea cum să dea aviz pe Programul ''Anghel Saligny''; nu am primit până acum originalul

 

Barna acuză încălcarea actului adiţional al protocolului de guvernare semnat în coaliţie

 

Barna: Pentru noi, toate opţiunile sunt pe masă; vom vedea cum evoluează discuţiile

 

Ciolacu: Două soluţii pentru USR PLUS – ieşiţi de la guvernare sau semnaţi moţiunea de cenzură a PSD

 

Cîţu: Politica nu se poate face pe condiţionări şi şantaj; nu avem timp de jocuri politice

Sursa: Agerpres