Neamţ: Trei bărbaţi, reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, după ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au desfăşurat, în noaptea de 16 spre 17 iulie, o acţiune de prindere în flagrant delict, într-un fond cinegetic din localitatea Ruseni, a informat duminică purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgiana Moşu.

Astfel, au fost depistate trei persoane, care la vederea poliţiştilor au fugit, încercând să se sustragă contrar somaţiilor legale verbale, la scurt timp fiind prinse şi imobilizate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanelor în cauză, doi tineri de 18 şi 19 ani şi un bărbat de 53 de ani, toţi din Poiana Teiului, asupra cărora au fost descoperite aproximativ 50 de kilograme de carne de vânăt.

În continuarea activităţilor desfăşurate, în apropierea unui drum forestier din localitatea Ruseni, poliţiştii au descoperit leşul unui exemplar din specia cervide. Totodată, verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că bărbatul de 53 de ani, deţine în mod legal două arme letale cu destinaţia de vânătoare.

Armele letale, carnea de vânat, precum şi obiectele utilizate la comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi complicitate la braconaj cinegetic. Aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: IPJ Neamţ 

Sursa: Agerpres