Cel mai important detaliu al unor ochelari de soare – protecția

Există la momentul actual foarte multe modele de ochelari de soare, dar și magazine din care putem alege dintr-o gamă variată, precum Conga. Decizia devine una tot mai grea cu cât numărul produselor din acest segment este mai mare. Pentru a trece la alte detalii despre cum trebuie aleasă o pereche de ochelari de soare care să ni se potrivească din toate punctele de vedere trebuie să stabilim un lucru foarte important – protecția, care este principalul motiv pentru care dorim să achiziționăm o pereche de ochelari de soare, nu design-ul, nu culoarea.

Alege protecția 100% împotriva radiațiilor UV

Sunt considerați de foarte multe ori doar un accesoriu care să ne ajute din punct de vedere estetic, dar principalul motiv pentru care purtăm ochelari de soare este pentru că ne oferă protecție împotriva radiațiilor UV ce pot face foarte mult rău ochilor noștri. Astfel, primul lucru pe care trebuie să-l întrebăm într-un astfel de magazin care oferă accesorii precum Conga este procentul în care suntem protejați de aceste radiații. Dacă nu este 100%, ar fi bine să ne orientăm către alt produs.

Efectele negative ale radiațiilor pot fi simțite nu doar în zilele de vară, atunci când soarele este foarte puternic, ci în fiecare zi în care lumina ne poate afecta ochiul. Așadar, nu este o alegere greșită dacă dorim să purtăm ochelarii de soare chiar și iarna, ba dimpotrivă, reflexia soarelui în zăpadă este un adevărat pericol mai ales pentru persoanele care au sensibilitate la lumină.

Ce înseamnă simbolul „CE” de pe ochelarii de soare?

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie să-l urmărim pe o astfel de pereche de ochelari de soare este însemnul „CE” care ne dovedesc sau nu că acest produs corespunde standardelor europene.

O pereche de ochelari de soare de calitate trebuie să fie făcuți dintr-un material rezistent și care să fie foarte ușor de întreținut. Chiar dacă pot avea un preț mai ridicat, nu trebuie să fim foarte zgârciți atunci când în joc este sănătatea ochilor noștri. Evitați pe cât posibil lentilele de sticlă și căutați-le pe cele din plastic rezistent, sunt mult mai eficiente împotriva radiațiilor.

Calitatea ramelor este încă un detaliu important. Ținând cont că vor fi multe situații în care va trebui să-i schimbăm, să-i depozităm în geantă, posibil chiar să ne așezăm pe ei, dacă ramele sunt dintr-un plastic rezistent și flexibil pereche de ochelari are un puternic atu de care trebuie să ținem cont.

Privitul în oglindă rămâne un pas foarte important pe care trebuie să-l facem înainte de achiziționa un astfel de accesoriu, chiar și după toate acele sfaturi despre cum să alegem o pereche de ochelari de soare de la Conga în funcție de forma feței, culoarea lentilelor și forma ramelor. În primul rând, trebuie să ne simțim foarte bine purtând o pereche de ochelari și să ne placă nouă. În funcție de tipul de personalitate pe care îl avem, părerile celor din jurul nostru vor conta mai mult sau mai puțin. Atât timp cât noi ne simțim bine purtând un astfel de accesoriu, restul sunt doar detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.