picturi pe numere

Cine poate face picturi pe numere?

Picturile pe numere sunt o forma deosebita de petrecere a timpului liber. Pentru foarte multe persoane, conceptul este inca unul nou despre care nu cunosc foarte multe informatii. Desi preferata de copii si de persoanele cu un talent innascut in acest sens, seturile de picturi pe numere se adreseaza tuturor.

  • Persoanele varstnice

Ajunsi in pragul batranetii, persoanele doresc sa desfasoare cat mai multe activitati care sa ii faca sa se simta utili si autonomi. Pictura este o forma de regasire pentru acestia, astfel ca, timpul liber pe care il au poate trece mai usor si placut cu acest tip de pictura. Pentru aceasta categorie de persoane, indicate sunt picturile cu un grad de dificultate scazut. Tremuratul mainilor sau vederea incetosata poate sa faca lucrurile mai complicate in cazul picturilor cu zone foarte mici.

  • Copiii

Nu mai este un fapt necunoscut ca cei mici sunt foarte atrasi de culori. Prin pictura isi pot dezvolta capacitatea de concentrare si pot deveni mult mai atenti la micile detalii. In privinta culorilor acrilice nu va trebui sa va faceti griji pentru ca petele se pot scoate cu usurinta.

  • Adultii

Pictura pentru adulti este o forma de terapie. Momentele de relaxare, atunci cand va doriti sa fugiti de stresul cotidian pot fi mult mai benefice atat timp cat desfasurati o activitate atat de placuta. Kit-ul este foarte usor de transportat si nu are nevoie de foarte mult spatiu. Astfel, puteti alege sa pictati si in alt loc in afara de perimetrul locuintei pentru a fi complet detasat de viata zilnica.

Picturi pe numere: arta si terapie in fiecare culoare

Foarte multe persoane aleg sa isi exprime sentimentele in alte moduri decat verbal. Unii se pot simti neintelesi, altii nu se pot deschide atat de mult, iar unii fug pur si simplu de recunoasterea adevarului si a trairilor in fata celorlalti. Pictura este o forma de arta prin care fiecare persoana isi poate manifesta exact trairile si sentimentele.

Culorile puternice ale unui set de picturi pe numere va ofera posibilitatea de a transpune pe panza ceea ce simtiti. Chiar daca indicatiile setului sunt intr-o anumita directie, puteti trece aceasta bariera daca va face sa va simtiti mai bine. Solicitati simtul creativ si creati o imagine a ceea ce traiti in acel moment.

Daca folositi aceasta activitate ca pe o terapie, va trebui sa va ganditi la locul potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Pentru aceste persoane care nu isi pot exprima verbal gandurile, terapia prin pictura inseamna sa fie complet singuri. Aceasta alegere nu este nici pe departe gresita pentru ca nu exista un tipar concret prin care o persoana trebuie sa isi manifeste emotiile.

Puteti opta pentru a fi departe de aglomeratie si stresul zilnic sau puteti alege sa fiti chiar in mijlocul acestuia. In functie de ceea ce va linisteste si va relaxeaza, va puteti alege locul potrivit pentru a picta. Foarte multe persoane aleg sa desfasoare aceasta activitate in natura pentru ca armonia acesteia si coloristica fascinanta sunt aspectele care le linistesc si le inspira.