Acordul de împrumut România – BIRD pentru eficientizarea sistemului sanitar, supus ratificării Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de împrumut (Finanţare adiţională pentru Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Guvernul a aprobat, pe 19 august, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi BIRD pentru finanţarea adiţională a proiectului privind reforma sectorului sanitar.

"Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) a fost semnat la Bucureşti, în 11 iunie 2021, pentru finanţarea adiţională în valoare de 150 de milioane de euro, destinată susţinerii Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar. Această finanţare adiţională de 150 de milioane de euro asigură continuarea şi finalizarea activităţilor prevăzute în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar, finanţat iniţial cu 250 de milioane de euro", arăta Ministerul Sănătăţii.

Cei 150 de milioane de euro vor fi investiţi, în principal, în lucrările de execuţie şi achiziţia de echipamente pentru centrele de arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" şi Spitalului Clinic de Urgenţă Târgu-Mureş, pentru modernizarea sistemului de telemedicină şi îmbunătăţirea reţelei de screening pentru cancerul cervical.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Convenţiei multilaterale pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile şi a transferului profiturilor, deschisă spre semnare şi semnată de România la Paris la 7 iunie 2017. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie