Alba: Turist rănit după ce a căzut de la 3 metri, în zona Piatra Secuiului

Un turist aflat pe Piatra Secuiului, în Rimetea, a căzut de la o înălţime de 3 metri după ce s-a abătut de la traseul marcat, a informat, duminică seara, şeful Serviciului din cadrul Salvamont Salvaspeo Alba, Claudiu Costea.

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona comunei Rimetea, pentru acordarea primului ajutor unui turist care s-a abătut de la traseul marcat şi care acuza dureri la un membru inferior în urma unei căderi de la o înălţime de aproximativ 3 metri. La faţa locului s-a deplasat un echipaj compus din trei salvatori montani din Aiud, care au acordat primul ajutor. Persoana mai avea şi o plagă la un membru superior", a precizat Claudiu Costea.

Salvamont Alba a lansat un apel către turişti să nu mai părăsească traseele turistice marcate.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie