Anca Dragu: USR PLUS nu va gira niciodată luptele politice pentru banii publici ai acestei ţări

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că USR PLUS nu va gira niciodată ''luptele politice'' pentru banii publici ai acestei ţări, subliniind însă că programul de guvernare trebuie să meargă înainte "fără interese politice ataşate de el".

"Sunt opt luni de când USR PLUS este 100% implicat în această coaliţie de guvernare. Şi noi, şi ceilalţi parteneri am plecat împreună la drum pe baza încrederii şi, mai ales, pe baza unui program comun de guvernare. Un program care, astăzi, la această oră, reprezintă prioritatea României, un program care produce efecte pentru noi toţi. Am construit această coaliţie pentru că altă şansă de a implementa reformele în România nu există. Dezvoltarea asumată de coaliţie prin reforme nu poate fi eficient implementată printr-un PNDL 3 trecut pe repede înainte pe ordinea suplimentară a şedinţei de guvern fără consultarea partenerilor din coaliţie", a scris, vineri, Dragu, pe Facebook.

Preşedintele Senatului se întreabă de ce "PNDL 3 a fost ascuns în spatele procedurii" şi de ce, "peste noapte", 50 de miliarde de lei sunt "subiect de şantaj politic".

"USR PLUS nu va gira niciodată luptele politice pentru banii publici ai acestei ţări. USR PLUS a intrat la guvernare ca partener de încredere şi a continuat în aceeaşi manieră chiar şi după episodul demiterii lui Vlad Voiculescu. Nu putem gira practica de a acţiona peste noapte pentru interese politice", a adăugat Dragu.

Ea aminteşte că acordul coaliţiei de guvernare din Germania are 179 de pagini pe care membrii ei trebuie să le respecte, în schimb ce, actul adiţional de câteva pagini al acordului de funcţionare a coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR, act semnat cu bună ştiinţă de toţi partenerii, "a fost încălcat".

"Programul de guvernare trebuie să meargă înainte fără interese politice ataşate de el. Din păcate, aşa cum am văzut în ultimii 30 de ani, interesul propriu politic este confundat cu binele colectiv", subliniază Dragu. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie