Argeş: Salvamontiştii au recuperat patru cetăţeni cehi din Masivul Făgăraş; unul era rănit la un picior

Salvamontiştii din Argeş şi Sibiu au recuperat, în noaptea de joi spre vineri, patru turişti cehi aflaţi într-o zonă abruptă din Masivul Făgăraş, unul dintre ei fiind rănit la picior.

"Victima de 29 ani a alunecat pe o porţiune de zăpadă şi s-a tăiat la gambă într-o piatră. E în stare stabilă, a primit îngrijiri medicale de la echipa Salvamont şi vor încerca coborârea pe propriile picioare. Toţi patru aveau echipament de vară, fapt ce a dus la alunecarea pe zăpadă", a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş.

Conform aceleiaşi surse, turiştii urmau să fie coborâţi până pe DN 7C – Transfăgărăşan pentru a fi apoi transportaţi spre Bâlea Lac, de unde să continue drumul spre Sibiu.

Iniţial, în urma apelului la 112 s-a crezut că grupul este format din doar trei persoane.

"Acţiune în derulare, apel 112 referitor la trei cetăţeni cehi sub Trei Paşi de Moarte, pe versantul nordic, unul dintre ei având un traumatism de membru inferior", preciza Salvamont Argeş.

La acţiune a participat patrula Salvamont Argeş de la Cota 2000 – Transfăgărăşan, în sprijin fiind trimisă o echipă de la Salvamont Sibiu. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: Salvamont Romania/Facebook.com

 

Citiţi şi:

 

Argeş: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea a trei turişti cehi; unul este rănit la picior

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie