Cîţu: Recunoştinţă şi respect faţă de militarii care au participat la acţiunile din Afganistan; sunt eroi ai României

Premierul Florin Cîţu a transmis, miercuri, "recunoştinţă" şi "respect" militarilor români care au participat pe parcursul a 19 ani la acţiunile desfăşurate în teatrul de operaţii din Afganistan.

"Astăzi, la final de misiune, am întâmpinat la Arcul de Triumf, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, detaşamente din structurile militare ale Armatei Române care au îndeplinit misiuni în Afganistan începând din anul 2002, până în luna iunie a acestui an. Sunt eroi ai României, care au dovedit iubirea de ţară în cel mai curajos mod. Mulţumesc tuturor celor care au contribui la aceasta amplă operaţie militară, prin care România s-a aşezat alături de statele membre NATO în războiul global împotriva terorismului! Purtăm recunoştinţa pentru sacrificiul lor celor 27 de militari care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, dar şi militarilor răniţi, unii dintre ei marcaţi pentru toată viaţa. Eroii rămân în sufletele noastre", a subliniat Florin Cîţu, în mesajul postat pagina de Facebook a Guvernului.

 

La Arcul de Triumf s-a desfăşurat, miercuri, o ceremonie la încheierea misiunii NATO Resolute Support în teatrul de operaţii din Afganistan. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie