Cîţu: România trimite alţi 142 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat că un nou modul de intervenţie, din care fac parte 142 de pompieri, va pleca vineri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

"Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noştri va începe mâine! Mult succes, vă aşteptăm cu bine acasă!", a anunţat premierul, joi seară, pe pagina sa de facebook.

Într-o informare transmisă joi seară de Guvern se arată că în compunerea modulului de intervenţie intră 28 de autospeciale, dintre care opt specializate în stingerea incendiilor de pădure.

"Cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 2 microbuze, un autocar şi alte mijloace de sprijin logistic incluzând 1 dronă", se arată în informare. AGERPRES/ (AS – autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Cîţu: Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică; am 36 de filiale, l-am convins pe Falcă

 

* Cîţu spune că Iohannis nu i-a reproşat episodul din SUA: Am discutat despre eveniment şi atât

 

* Cîţu: Niciunul dintre colegii de la USR PLUS nu va veni niciodată împotriva dezvoltării României

 

* Cîţu: Sinceritatea asta a mea câteodată pare o aroganţă, dar nu este aroganţă

 

* Cîţu: Există riscul real de a avea la iarnă o creştere a preţului la energie electrică

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie