Cod roşu în Neamţ: Persoane evacuate, gospodării şi drumuri inundate, localităţi fără energie electrică

Mai multe persoane au fost evacuate din gospodării în noaptea de miercuri spre joi ca urmare a inundaţiilor produse pe fondul Codului roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că în această situaţie s-a aflat o familie din comuna Sagna.

 

Sursa foto: ISU Neamt

De asemenea, au fost evacuate patru persoane – printre care şi un copil – din localitatea Valea Seaca – comuna Bălţăteşti.

 

Şi la Bozieni s-a impus evacuarea a patru persoane, din cauza viiturilor.

 

Sursa foto: ISU Neamt

Drumul naţional 15D este blocat în localitatea Crăieşti, din comuna Bozieni, din cauza viiturilor.

Şi DJ 156 A Girov – Roznov este blocat din cauza aluviunilor.

 

Sursa foto: ISU Neamt

Mai sunt blocate DJ 155 F, Durău – Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut, dar şi DN 15, Poiana Teiului – Topliţa.

Localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamţ şi Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

 

Sursa foto: ISU Neamt

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Girov, Poienari, Grumăzeşti, Petricani, Sagna, Bodeşti, Bălţăteşti, Gherăeşti, Dobreni, Bozieni, Timişeşti, Gâdinţi, Poiana Teiului

Majoritatea localităţilor din judeţul Neamţ au fost vizate, în ultimele 24 de ore, de un Cod roşu de fenomene meteorologice periculoase. AGERPRES/(AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie