Covasna: Bărbat atacat de urs la câţiva kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe

Un bărbat a ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, după ce a fost atacat de un urs în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, anunţul fiind făcut de primarul Antal Arpad pe pagina sa de socializare.

"Un nou atac grav al urşilor a avut loc de data aceasta între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean", a scris Antal Arpad pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că este nevoie de "o acţiune decisivă" pentru a stopa atacurile urşilor, menţionând că situaţia "a depăşit limita normalităţii" , devenind "de nesuportat" .

"Cred că este important să protejăm mediul natural şi urşii, dar viaţa oamenilor este cea mai importantă! Ştiu că atacurile urşilor sunt o problemă sensibilă pentru mulţi oameni, dar este nevoie de o acţiune decisivă şi nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase. În România, vânarea de carnivore mari, cum ar fi urşii şi lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovaţi plătesc preţul acestei decizii extreme! Această situaţie este acum de nesuportat şi trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând posibil, pentru că această situaţie a depăşit limita normalităţii, iar echilibrul dintre om şi vânatul mare periculos a fost rupt", a afirmat Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a făcut un apel către cetăţeni să circule cu atenţie spre staţiunea Şugaş Băi.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care a fost atacat de urs, a fost adus la spital cu multiple muşcături şi zgârieturi în zona scalpului şi pe partea superioară a corpului, respectiv umeri, spate, în zona toracică şi abdominală. AGERPRES/(AS-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Preda)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie