Dacian Cioloş: Nu renunţăm la alegerea primarilor în două tururi

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că formaţiunea sa politică nu renunţă la susţinerea alegerii primarilor în două tururi.

"Nu vom renunţa la idee, chiar dacă nu e în programul de guvernare ca atare. (…). Nu vom renunţa la idee, pentru că e un obiectiv pe care îl avem şi vom căuta să constituim o majoritate în Parlament. Din păcate, în Coaliţie, UDMR ne-a spus de la început că nu susţine un astfel de proiect. Să vedem dacă în timp îi putem convinge şi pe ei. Dacă nu, sper să construim o majoritate om cu om în Parlament, pentru că nu vom renunţa la această idee. E un element esenţial pentru a creşte, din punctul nostru de vedere, pentru a creşte calitatea aleşilor locali şi a primarilor, ei să fie mai reprezentativi şi să aibă acolo acces candidaţi care chiar au o susţinere suficient de puternică în comunitate", a spus Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS şi preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în Teleorman, cu prilejul inaugurării biroului de europarlamentar în Roşiorii de Vede. AGERPRES/(AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie