Dragu: Am cerut premierului să vină cu soluţii şi am agreat ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie în vigoare de la 1 noiembrie

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat miercuri că legea consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare "cât mai repede cu putinţă", avansând în acest sens data de 1 noiembrie, după discuţiile cu premierul Florin Cîţu, la ultima şedinţă a coaliţiei.

"La ultima şedinţă de coaliţie am cerut premierului să vină cu analiză şi cu soluţii pentru situaţia cu care ne confruntăm pe piaţa de energie acum şi am agreat ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie în vigoare începând cu 1 noiembrie (…). În 2016, ca ministru al Finanţelor, am lucrat la legea privind venitul minim de incluziune, care avea şi o componentă de ajutor de încălzire. Acea lege avea un impact bugetar de peste 1% din PIB, motiv pentru care i-am găsit loc la acel moment în bugetul din 2018. Ea a fost însă mereu amânată, din păcate, şi acum, da, această lege a consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare cât mai repede cu putinţă", a spus Anca Dragu.

Ea a subliniat că, "trecând peste lupta internă", situaţia este "foarte clară şi foarte simplă" în cazul acestei legi, care a fost votată în plenul Senatului şi a ajuns la Camera Deputaţilor.

"Este un mic acroşaj la USR PLUS şi la mine în lupta asta internă din PNL. Dar trecând peste lupta internă, situaţia e foarte clară şi foarte simplă. Legea consumatorului vulnerabil a trecut de Senat din 17 mai. Senatul a analizat această lege în comisii (…), care a avut la raport legea respectivă, am votat în plen şi a ajuns la Camera Deputaţilor", a afirmat preşedintele Senatului. /(A-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiţi şi:

 

Turcan, despre consumatorul vulnerabil: Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern să fie votat şi de Parlament

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie