Harghita: Mai multe localităţi au rămas fără curent electric, în urma unei furtuni

Mai multe localităţi din judeţul Harghita au rămas fără current electric, sâmbătă seara, în urma vântului puternic care a afectat posturile de transformare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, au rămas nealimentate cu energie electrică localităţile Tulgheş, Corbu, Secu-Topliţa, Bilbor, Secuieni, Eliseni, Şoimuşu, Vidacut, Bodogaia şi Săcel.

Vântul a afectat, în total peste 25 de posturi de transformare, echipele distribuitorului de energie electrică acţionând în teren pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, drumul dintre localităţile Sâncrăieni şi Sântimbru Băi a fost blocat de un copac căzut pe carosabil, la faţa locului intervenind pompierii voluntari.

Sâmbătă seara a luat foc şi un grajd cu şură din localitata Văcăreşti, care a fost lovit de trăsnet, penru stingere acţionând echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere, precum şi pompierii voluntari din Mihăileni. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie