Hunedoara: Copii şi învăţători din Republica Moldova, într-o tabără la Vaţa de Jos

Treizeci de copii şi învăţători din Republica Moldova s-au aflat, timp de cinci zile, într-o tabără ce a fost organizată în localitatea Vaţa de Jos, prilej cu care au putut vizita mai multe obiective turistice şi istorice din judeţ, cum ar fi cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau Castelul Corvinilor.

"În cele cinci zile de vacanţă în Ţara Zarandului, copiii au participat la competiţii sportive şi au vizitat o parte a obiectivelor turistice hunedorene: cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Muzeul Aurului din Brad, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Expoziţia 'Zestrea Apusenilor', amenajată în comuna Vaţa de Jos", a informat Prefectura Hunedoara.

Copiii şi dascălii lor locuiesc în Rădeni, Codreanca şi Grebleşti, comune de peste Prut înfrăţite cu localităţi din nordul judeţului Hunedoara.

Vineri, în ultima zi a şederii lor în România, aceştia s-au întâlnit cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, însoţit de directorul general în Ministerul Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, prilej cu care micuţii le-au prezentat gazdelor un spectacol de poezie.

În luna august, mai mulţi copii şi cadre didactice din comunele Vaţa de Jos, Crişcior şi Luncoiu de Jos vor pleca în tabără în comuna Rădeni, din Republica Moldova. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie