Iaşi: 387 de locuri suplimentare în creşele din municipiul reşedinţă

Activitatea creşelor din municipiul Iaşi va fi reorganizată în următorul an şcolar astfel încât acestea că poată primi, în condiţii stricte de protecţie sanitară, 387 de copii în plus faţă de numărul de locuri disponibile în prezent, a anunţat Primăria Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a declarat că această măsură a fost luată din cauza numărului mare de solicitări primite în cursul verii, numărul depăşindu-l pe al celor disponibile, deja ocupate în cele 11 creşe.

Conform sursei citate, la sfârşitul lunii mai, erau 383 de copii reînscrişi din seriile trecute.

"Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi a decis ca Direcţia Creşe să îşi organizeze activitatea astfel încât numărul de copii dintr-o grupă să nu fie mai mare de 20, aceasta fiind capacitatea maximă la care pot fi respectate normele de protecţie sanitară. În aceste condiţii, cele 11 creşe deschise vor primi în plus încă 387 de copii înscrişi în această vară. Astfel, în total, creşele din municipiul Iaşi vor funcţiona cu 770 de copii faţă de un total de 959 de locuri, în condiţii de normalitate sanitară", a explicat Sebastian Buraga.

El a precizat că acest lucru este posibil deoarece au fost încheiate lucrările de modernizare ale Creşei nr.10, iar până la sfârşitul anului, vor fi terminate şi cele de extindere şi modernizare ale Creşei nr. 1, care va avea o capacitate totală de 100 de locuri pentru copii, în condiţii normale.

"Reamintim că, din luna mai, Consiliul Local a aprobat ca Primăria Municipiului Iaşi să vină în sprijinul familiilor de ieşeni care beneficiază de serviciile unei bone. Familiile care au astfel de angajate cu forme legale vor primi ajutoare financiare de la municipalitate. Programul este gestionat prin Direcţia de Asistenţă Socială şi se aplică în conformitate cu legislaţia privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară şi ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie. În funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, acest sprijin financiar variază între 250 şi 710 lei pentru fiecare copil", a explicat Buraga. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie