IGSU: Fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 21 de localităţi din opt judeţe

În 21 de localităţi din opt judeţe au fost înregistrate, sâmbătă, efecte ale fenomenelor hidrometeorologice, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

 

Este vorba despre judeţele Bacău, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Suceava, Vaslui şi Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti.

Echipajele operative au intervenit pentru evacuarea apei din 15 case, 49 curţi, trei subsoluri şi două străzi, precum şi pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 16 autoturisme.

"La acest moment, sunt intervenţii în desfăşurare în trei judeţe (Bacău, Călăraşi şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti. Una din misiunile aflate în dinamică se derulează în localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău, pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani, surprins de inundaţii, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. Şapte persoane rămân în continuare evacuate preventiv, din casele aflate în pericol de inundaţie", se arată într-un comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, o altă intervenţie care a presupus efort susţinut din partea salvatorilor s-a desfăşurat în localitatea Poiana Sărată din judeţul Bacău, pentru recuperarea unuia din cei doi ocupanţi ai unui autoturism. Maşina a fost surprinsă de viitura formată pe râul Oituz, în timpul unei competiţii off-road. Una dintre persoane a reuşit să se autoevacueze, iar cealaltă a rămas blocată în auto.

De asemenea, pompierii călărăşeni intervin în localitatea Dragalina pentru evacuarea apei din 27 curţi şi două străzi.

În municipiul Bucureşti se intervine pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte, precum şi pentru degajarea a 11 copaci care au avariat 14 autoturisme.

"O misiune complexă de salvare s-a finalizat cu succes în localitatea Nereju din judeţul Vrancea, unde s-a intervenit pentru salvarea celor 12 muncitori surprinşi de creşterea râului Zăbala. Echipaje importante au fost mobilizate la faţa locului şi au reuşit extragerea celor nouă bărbaţi şi trei femei care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale. Misiunile pompierilor continuă în comunităţile afectate de vremea rea, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase", precizează IGSU. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) IGSU/facebook

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie