Marcel Ciolacu spune că o nouă OUG pe tema alocaţiilor pentru copii este neconstituţională

Emiterea de către Guvern a unei ordonanţe pe tema alocaţiilor pentru copii este neconstituţională, atât timp cât în circuitul parlamentar este un act normativ pe această temă, a declarat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat la Parlament dacă o astfel de ordonanţă pe care urmează să o dea Guvernul este neconstituţională, Ciolacu a spus: "Categoric. Mă abţin să nu zic proşti".

"PSD a dat o lege, domnul Iohannis a promulgat-o. A venit domnul Orban, care a dat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii. Acea ordonanţă, ca să devină lege, a intrat în circuitul parlamentar. Nu poţi să mai dai o ordonanţă de urgenţă atât timp cât în circuitul parlamentar există o iniţiativă legislativă ori a unor parlamentari, ori o ordonanţă venită de la Guvern care are acelaşi obiect de activitate", a explicat el.

El a reafirmat că doar Avocatul Poporului are atribuţii să atace ordonanţe de urgenţă, motiv pentru care acum este schimbat, referindu-se la decizia de miercuri a Parlamentului în cazul lui Renate Weber.

"Nu înţelegeţi de ce schimbă Avocatul Poporului? Pentru că singurul care are atribuţii să atace ordonanţe de urgenţă este Avocatul Poporului. Toate se leagă, exact ca şi la SIIJ. De ce vrem să desfiinţăm repede SIIJ-ul? Să nu termine ancheta de la Sectorul 1. Dacă acceptăm aceste lucruri, vom vedea unde ajunge România", a adăugat liderul PSD. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie