MDLPA: Guvernul a aprobat 3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor finanţate prin PNDL II

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţă, Ordonanţa de urgenţă care prevede finanţarea suplimentară cu 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, a anunţat ministrul Cseke Attila.

El a precizat că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării preţurilor la materiale de construcţii şi pentru salarii.

"Sprijinul financiar urmăreşte deblocarea acelor investiţii care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. Avem în prezent 4.423 de investiţii în diferite stadii de construcţie. Sprijinim proiectele comunităţilor locale şi am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiţii", a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanţare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoţită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG. AGERPRES/(AS – autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie