Mureş: Curs de siguranţă rutieră pentru copiii care au beneficiat de proiectul ”O bicicletă pentru fiecare copil”

Copiii care au primit biciclete prin proiectul "O bicicletă pentru fiecare copil", iniţiat de preotul ortodox din satul Râpa de Jos, Iustinian Dacian Oprea, au fost invitaţi la un curs de siguranţă rutieră organizat de parohia din localitate şi de reprezentanţii Poliţiei Rutiere din municipiul Reghin, astfel încât să adopte o conduită preventivă în timp ce circulă pe drumurile publice.

"În faţa Centrului Cultural, s-au adunat toţi copiii care au primit biciclete în cadrul proiectului ,,O bicicletă pentru fiecare copil' la o întâlnire cu reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Reghin. Poliţiştii le-au prezentat copiilor modul corect de deplasare cu bicicleta şi semnificaţia indicatoarelor rutiere pe care trebuie să le respecte. Agentul de poliţie Laura Cotoi le-a prezentat copiilor regulile de circulaţie, modul de prevenire a eventualelor accidente şi riscurile la care se expun atunci când merg pe bicicletă pe drumurile publice. Tot în cadrul acestui eveniment, copiii au primit din partea parohiei căşti de protecţie şi echipamente luminoase pentru biciclete, astfel încât să poată circula în condiţii de maximă siguranţă. Evenimentul a fost un real succes deoarece copiii au învăţat lucruri utile care le vor fi de folos pe viitor, datorită faptului că, după spusele domnişoarei agent, zilnic se petrec zeci de accidente şi, drept urmare, este imperios necesar să se circule preventiv", a declarat marţi, pentru AGERPRES, preotul Iustinian Dacian Oprea.

El susţine că acest curs era extrem de necesar pentru siguranţa copiilor, întrucât satul este traversat de un drum judeţean intens circulat.

Prin proiectul iniţiat de preotul Iustinian Dacian Oprea, în jur de 40 de copii din localitate şi din împrejurimi au primit biciclete, considerate de multe familii din zonă ca fiind un lux pe care nu şi l-ar fi putut permite niciodată.

Dacian Oprea, în vârstă de 35 de ani, a fost instalat ca preot în Râpa de Jos în anul 2017 şi văzând dorinţa arzătoare a copiilor din sat de a avea o bicicletă, a iniţiat proiectul "O bicicletă pentru fiecare copil", în urmă cu doi ani.

După mediatizarea proiectului, numeroşi cetăţeni şi-au donat bicicletele pe care nu le mai foloseau pentru a fi dăruite copiilor din Râpa de Jos şi din alte sate. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie