Oprea (PSD), despre denunţul Declic împotriva premierului: Cîţu a devenit penal; Iohannis să trateze lucrurile egal

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri, la Ploieşti, că premierul Florin Cîţu a devenit "penal" după depunerea denunţului la DNA de către reprezentanţii Comunităţii Declic şi îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să aibă asupra acestui subiect ieşiri publice similare celor din trecut.

"De astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis. Ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi (…) plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL. (…) Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut", a spus Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că mai există şi alte argumente care pot susţine un denunţ la DNA.

"Sunt suficiente motive, nu numai acesta, cât şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. Avem argumente date de anexa 7.03 de la Legea bugetului de stat şi celelalte acţiuni şi poziţii publice ale domnului Cîţu, astfel încât domnia sa să se retragă din funcţia de premier foarte rapid", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Reprezentanţii Comunităţii Declic au depus, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, o plângere penală pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin, în legătură cu apariţia în spaţiul public a unui "document" cu antetul Guvernului care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie