Orban: Fiecare delegat la congres ia decizia cu privire la alegerea preşedintelui PNL în funcţie de propria voinţă

Liderul liberal Ludovic Orban afirmă că, potrivit Statutului partidului, fiecare delegat care participă la congres ia decizia cu privire la alegerea preşedintelui PNL în funcţie de propria voinţă.

El a fost întrebat cum interpretează şi cum îşi va duce mai departe campania internă, având în vedere că organizaţia PNL Bihor a decis să nu acorde formal susţinerea niciunuia dintre cei doi candidaţi.

" Există o prevedere statutară, este articolul 71 (…) care spune foarte clar că nici Colegiul director judeţean nu poate să dea un mandat imperativ delegaţilor care participă la congres. Fiecare delegat care participă la congres ia decizia cu privire la alegerea preşedintelui PNL în funcţie de propria voinţă. Practic, filiala PNL Bihor acţionează în conformitate cu prevederile statutare. Este adevărat că domnul preşedinte a preferat să nu se declare în favoarea niciuneia dintre moţiuni permiţând, practic, această exprimare liberă a votului, atât în susţinerea moţiunilor, cât şi în ceea ce priveşte votul pe care-l vor da delegaţii la congres. Îi mulţumesc domnului preşedinte Bolojan, mi se pare o atitudine corectă, democratică, statutară", a declarat Ludovic Orban duminică, la finalul Colegiului director al PNL Bihor.

Întrebat cum a fost primită moţiunea sa în filiala PNL Bihor, el a răspuns: "Filiala Bihor este o filială pe care o cunosc foarte bine, relaţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte Bolojan, cu reprezentanţii noştri în Parlament, cu cei 47 sau 48 de primari ai PNL a fost relaţie bună, de cooperare, de sprijin reciproc".

"Am încredere că foarte mulţi dintre colegii mei din PNL Bihor vor fi alături de mine în candidatura mea pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al PNL, de altfel o să vedem rezultatul votului ", a mai spus Orban. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie