Orban: În opinia premierului şi a mea, solicitările Ministerului Transportului la rectificarea bugetară sunt exagerate

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că, în opinia sa şi a premierului Florin Cîţu, solicitările Ministerului Transporturilor la rectificarea bugetară sunt "exagerate", nefiind conforme cu necesităţile "reale".

"În ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor, opinia atât a premierului, cât şi opinia mea este că solicitările sunt exagerate şi nu sunt conforme cu necesităţile reale şi mai ales cu execuţia bugetară pe primele şapte luni ale anului", a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că la Ministerul Transporturilor va fi o creştere a alocărilor bugetare de peste 350 de milioane de lei.

"Această creştere noi o considerăm o creştere suficientă ţinând cont de execuţia bugetară şi de stadiul diferitelor proiecte de investiţii. Aici trebuie făcută o analiză foarte serioasă pe ritmul de derulare a proiectelor de investiţii, pe ritmul de derulare a proiectelor care urmează să intre în execuţie pentru că aici sunt foarte multe obiective de investiţii care sunt incluse în lista obiectivelor de investiţii pe care sunt zero cheltuieli şi aici trebuie văzut foarte clar ce se întâmplă. (…) În ceea ce priveşte fondurile europene, să ne aducem aminte că Ministerul Transporturilor beneficiază de cea mai generoasă alocare, numai că până acum au fost absorbiţi bani în special pe cererile care au fost depuse în anul anterior, mai puţin pe cereri depuse după 1 ianuarie. Din analiza pe care am făcut-o e o creştere suficientă", a explicat preşedintele PNL.

Orban a fost întrebat dacă în cadrul şedinţei BEx au fost exprimate nemulţumiri împotriva miniştrilor Cătălin Drulă şi Claudiu Năsui.

"A existat o îngrijorare legată de schema de ajutor de stat pentru HORECA, în care, practic, sunt finalizate procedurile de depunere a solicitărilor, există o alocare bugetară şi trebuie ca firmele care au dreptul legal de a primi aceste sume de bani ca urmare a schemei de ajutor pe care am adoptat-o să beneficieze de aceste sume. Nu mai există niciun fel de motiv pentru a nu pune în practică acest act normativ şi pentru a aloca bani către companiile care au solicitat dreptul lor legal. De asemenea, a existat o discuţie legată şi de anumite proiecte de investiţii în care există o anumită îngrijorare, hai să fim cinstiţi, legată de mersul anumitor obiective de investiţii importante şi de rezilierea unor contracte care au apărut", a spus el. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Orban: Am convenit asupra unei formule a rectificării bugetare pe care o vom susţine la discuţia din coaliţie

 

Cioloş: Rectificarea bugetară este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, nu poate să decidă premierul singur

 

VIDEO Cîţu: Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială a rectificării bugetare

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie