Orban: Orice membru al PNL poate să voteze la adunări generale, să candideze

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că sunt omisiuni în ceea ce priveşte baza de date a partidului, însă a subliniat că orice membru al PNL poate să voteze la adunări generale şi să candideze.

"Democraţia înseamnă că orice membru al PNL care era membru al PNL la data de 31 decembrie – ce înseamnă că era membru: şi-a completat cererea de adeziune care a fost aprobată în biroul local şi care a fost validată în biroul judeţean, şi-a plătit cotizaţia până inclusiv în luna iunie – are dreptul să voteze. Nu poţi să interzici membrilor PNL să voteze la adunări generale, să candideze numai din cauza faptului că un operator judeţean nu a încărcat în baza de date toţi membrii PNL", a spus Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că nu poate fi acuzat că ar putea 'măslui' baza de date a partidului.

"Nu este adevărat. Este o minciună sfruntată. Cine va spus aşa ceva v-a minţit. Eu nu pot să fiu acuzat de aşa ceva pentru că nu am nicio legătură cu baza de date", le-a spus Orban jurnaliştilor.

La momentul alegerii sale ca preşedinte, PNL avea o bază de date MyPNL, în baza unui contract cu un furnizor care deţinea serverele, iar ulterior, din cauza unor disfuncţionalităţi ale bazei de date, s-a trecut la constituirea alteia.

"Noi avem o situaţie la zi în MyPNL care există şi care este înregistrată cu 173.000 de membri ai PNL. În constituirea noii baze de date au fost filiale care nu am importat din fostul MyPNL toată baza de date cu membrii PNL. S-au apucat să reconstituie baza de date de la zero. Există multe omisiuni în această bază de date, omisiuni care sunt determinate de neglijenţa unor operatori. (…) Nu în toate filialele s-au făcut toate operările necesare astfel încât noua bază de date să fie oglinda fidelă a realităţii membrilor PNL. Din această cauză, când au fost transmise anumite situaţii din registrul naţional, au fost omişi foarte mulţi membri", a spus Orban, care a precizat că există doi operatori naţionali autorizaţi care pot face modificări la baza de date.

El a arătat că a fost inclus în baza de date a PNL în 29 ianuarie. De asemenea, el a indicat că la sectorul 2 al Capitalei lipsesc din baza de date 256 de membri. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie