Orban: Pentru mine nu este important dacă Florin Cîţu este sau nu premier în momentul congresului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că prestaţia premierului Florin Cîţu din ultimele săptămâni îi creşte lui şansele pentru a câştiga un nou mandat în fruntea partidului şi spune că pentru el nu este important dacă, în momentul congresului, Florin Cîţu este sau nu prim-ministru.

"Eu mi-am depus candidatura la preşedinţia PNL, mi-am anunţat intenţia de a candida încă de la începutul lunii februarie. Am luat această decizie după o analiză foarte serioasă, după consultarea tuturor actorilor instituţionali şi partenerilor din PNL care au legătură cu PNL. Odată cu depunerea candidaturii la funcţia de preşedinte a premierului Florin Cîţu, toată strategia mea de campanie nu a fost determinată de vreo speranţă ascunsă că Florin Cîţu ar putea sa nu fie premier la data de 25 septembrie, când are loc congresul", a afirmat Orban la Parlament.

El a adăugat să nu şi-a imaginat că ulterior Florin Cîţu "aruncă în aer coaliţia".

"Cine să-şi fi imaginat că premierul Cîţu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliţia şi că declanşează o criză politică gravă şi criza guvernamentală şi că vom ajunge la astfel de situaţii în care un partener să depună moţiune de cenzură împotriva premierului şi a Guvernului. Ca atare, toată strategia mea de campanie a fost o strategie de a mă adresa membrilor PNL, de a participa la toate conferinţele judeţene, de a-mi prezenta moţiunea. Şi votul la congres nu depinde, din punctul meu de vedere, de acest factor, depinde de modul în care colegii mei şi cei 5 000 de delegaţi care vor participa la congres vor evalua pe cei doi candidaţi. Şi cred că mai degrabă prestaţiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu mi-au crescut semnificativ şansele de a fi ales preşedinte al PNL. Pentru mine nu este important dacă, la momentul congresului, Florin Cîţu este sau nu este premier", a subliniat liderul PNL. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie