Premierul îl felicită pe David Popovici pentru performanţele de la Campionatele Europene de înot pentru juniori

Premierul Florin Cîţu l-a felicitat duminică pe David Popovici pentru performanţele obţinute la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

"Felicitări, David Popovici, pentru performanţele excepţionale obţinute la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma! Eşti un campion", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că, la doar 16 ani, David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 200 metri liber.

"Ai dovedit că perseverenţa şi pasiunea sunt căile sigure către performanţă. Mult succes, David, la proba la care vei participa astăzi, dar şi la următoarele", a mai scris Florin Cîţu.

Sportivul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu timpul de 1 min 45 sec 95/100.

Popovici, sportiv calificat la JO de la Tokyo, care în semifinală a stabilit un nou record mondial de juniori la 200 m liber, a fost urmat în clasament de polonezul Mateusz Chowaniec şi de bosniacul Jovan Lekic.

David Popovici, care a obţinut aurul şi la 100 m liber, s-a calificat şi în finala de la 50 m liber, după 22 sec 37/100 n serii şi 22 sec 75/100 în semifinale, de fiecare dată cel mai bun timp. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie