Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire cu premierul Cîţu pe tema crizei guvernamentale

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, luni, o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 12,30.

Săptămâna trecută, miercuri, premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în contextul discuţiilor pe marginea Programului 'Anghel Saligny', decizie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis. Stelian Ion a afirmat că revocarea sa din funcţie are şi "un substrat nevăzut", legat de concursurile pentru conducerea unor Parchete.

Vineri, moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari de la USR PLUS şi AUR, a fost depusă la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, sâmbătă, USR-PLUS să revină la masa dialogului în coaliţie, arătând că "noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră".

Conducerea Parlamentului este convocată din nou, luni, la ora 12,00, pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură. Birourile permanente reunite ale celor două Camere nu au întrunit cvorumul necesar nici vineri, nici sâmbătă. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citeşte şi:

 

Parlament/ Luni – o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură

 

Moşteanu (USR PLUS): Sper ca preşedintele Iohannis să îi ceară premierului Cîţu să facă un pas în spate

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie