Radu Oprea: PSD declanşează o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică

Partidul Social Democrat va declanşa o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Oprea.

"Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Vineri am depus iniţiativa noastră în Parlament, cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai PSD, deputaţi şi senatori. Aceste dezbateri trebuie să fie extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgenţă, şi foarte serioase, pentru că este o mare aşteptare. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR PLUS sau AUR", a spus Radu Oprea, într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că, miercuri, lideri ai social-democraţilor vor avea o întâlnire cu reprezentanţii celor mai importante organizaţii patronale, care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, "pentru că şi ele sunt afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze, la combustibili".

"Avem o iniţiativă legislativă pregătită şi o vom discuta împreună cu reprezentanţii IMM-urilor, astfel, într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem şi această iniţiativă în Parlament", a spus Radu Oprea. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie