Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile – între 18 şi 23 septembrie

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului organizează, în perioada 18 – 23 septembrie, o serie de activităţi interactive menite să atragă atenţia asupra importanţei unui stil de viaţă sustenabil.

"Dăm startul Săptămânii Europene de Dezvoltare Durabilă 2021 în România, alăturându-ne demersului european. Suntem, ca în fiecare an, plini de entuziasm şi foarte motivaţi să promovăm şi mai intens activităţile, proiectele şi evenimentele cu şi pentru dezvoltarea durabilă. România are potenţial de a fi premiantă în acest domeniu. Săptămâna aceasta vom vedea cu toţi puterea parteneriatelor, a dialogului şi a colaborării deschise şi transparente între toţi membrii societăţii, mai ales atunci când au un scop comun: să facem mai mult pentru noi şi generaţiile care urmează. 2030 începe acum, vă invităm alături de noi!", a declarat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit unui comunicat de presă.

Sâmbătă şi duminică, în Bucureşti, în Splaiul Unirii, între orele 11,00 – 20,00, se vor derula o serie de evenimente în cadrul Festivalului Dâmboviţa Delivery. Se va deschide Pavilionul "România Durabilă", iar la Roata Dezvoltării Durabile participanţii îşi pot arăta cunoştinţele, cei mai activi urmând să primească premii.

În parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, pe Dâmboviţa şi pe malul său, în zona în care se află Comunitatea creativă Nod Makerspace vor fi organizate plimbări pe apă cu canotca şi cu SUP, ateliere de construcţie de machete de bărci, proiecţii de filme educaţionale şi jocuri, o consultare publică privind rolul râului într-o comunitate, dezbaterea în aer liber "Dâmboviţa Smart River. Râul în oraş" şi vizite la expozanţii prezenţi.

În cadrul Pavilionului DDD, între orele 15,00 – 20,00, Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (EDIT) organizează, cu sprijinul Academiei Titi Aur, Poliţiei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ore de educaţie rutieră şi cursuri de prim ajutor. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie