ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 10 SEPTEMBRIE

* Preşedintele Senatului va fi ales în al doilea tur de scrutin, dintre Teodor Meleşcanu şi Alina Gorghiu, pentru că niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea voturilor celor prezenţi. Potrivit procesului verbal de numărare a voturilor, au fost prezenţi 134 de senatori. Senatorul Teodor Meleşcanu (susţinut de PSD) a obţinut 67 voturi "pentru", Alina Gorghiu (PNL) – 49 şi Ion Popa (ALDE) – 13.

* Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii Guvernului, în cazul în care premierul Viorica Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

* Spitalul Universitar de Urgenţă Elias face precizări în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, implicat duminică într-un accident rutier, reprezentanţii unităţii medicale apreciind că starea de sănătate a acestuia a suferit o agravare în ultimele 12 ore, necesitând intensificarea măsurilor de suport a funcţiilor vitale.

* Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, el este audiat în calitate de martor într-un dosar de corupţie.

* Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au soluţionat sub 50% din totalul cauzelor repartizate, în condiţiile unei scheme de personal ocupate în proporţie de 83%, potrivit unei sinteze a raportului întocmit de Inspecţia Judiciară în urma unui control ce a vizat activitatea Parchetului în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că îşi doreşte ca proiectul pilot demarat la Şcoala nr. 195 (Hamburg), unde elevii beneficiază de transport cu 11 autobuze şcolare puse la dispoziţie de STB, să fie extins în toată Capitala. Totodată, ea a spus că nu a renunţat la ideea gratuităţii pentru mijloacele de transport în comun, dar a afirmat că sunt opinii diferite ale specialiştilor şi acest subiect trebuie "cântărit" foarte bine.

* RADET anunţă că din 23 septembrie începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, precizând că acest lucru este necesar pentru pregătirea reţelei de termoficare în sezonul 2019 – 2020. AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie