Suceava: Cioban atacat de un urs la Panaci – în stare gravă la spital

Un bărbat a ajuns, vineri seara, la spital, după ce a fost rănit de un urs care atacase o vacă pe o păşune, în comuna Panaci.

După un apel de urgenţă transmis în jurul orei 19,30, echipe ale Salvamont Vatra Dornei au ajuns în zonă şi caută un al doilea bărbat, cioban, care este dat dispărut.

 

Incidentul s-a produs în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor, când un urs a luat o vacă de pe o păşune iar doi ciobani s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranţa că pot salva vaca.

Unul dintre ciobani a fost atacat de urs şi rănit, iar cel de al doilea, dat dispărut, cel mai probabil a fugit în zona împădurită.

Bărbatul atacat de urs, care prezintă răni multiple, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu plăgi la cap, torace şi membre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Adrian Săraru, victima "a fost sfâşiată, are multiple plăgi muşcate''.

Totodată, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, col. Ionel Postelnicu, a declarat presei că mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti îl caută pe ciobanul dispărut. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (C) SALVAMONT VATRA DORNEI/facebook

 

Citiţi şi:

 

IPJ Suceava: Atacul ursului care a rănit grav un bărbat s-a produs pe raza judeţului Harghita

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie