Trifoi Fest – sâmbătă, între orele 10,00 – 21,00, în Parcul Romniceanu

Prima ediţie a festivalului Trifoi Fest, un eveniment ''circular, local, organic, vegan, ecologic şi rezilient'', va avea loc sâmbătă, între orele 10,00 – 21,00, în Parcul Romniceanu.

"Cum prevenim generarea de deşeuri, de ce este util să facem compost, cum putem pune presiune pe decidenţi şi cum trăim mai bine cu mai puţin. Iată doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul Trifoi Fest", informează organizatorii într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Trifoi Fest se doreşte un eveniment care să ofere "inspiraţie şi instrumente concrete pentru a ne reduce impactul vieţii de zi cu zi, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire".

"Cei prezenţi vor putea pune întrebări unor reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai societăţii civile, dar şi experţilor în managementul deşeurilor, cercetătorilor şi antreprenorilor preocupaţi să-şi reducă risipa. De asemenea, vor putea interacţiona cu reprezentanţii unor ONG-uri sau iniţiative care promovează un stil de viaţă mai sustenabil sau care pun presiune pe factorii de decizie pentru a preveni risipa şi a gestiona mai bine deşeurile", se arată în comunicat.

Pe lângă dezbateri şi ateliere din sfera economiei circulare, vizitatorii vor avea acces şi la un târg cu produse alimentare şi non-alimentare vegane, ecologice, durabile sau biodegradabile, obţinute fără risipă.

"Reunim toate aceste elemente sub umbrela primei ediţii a unui festival circular, local, organic, vegan, ecologic şi rezilient: Trifoi Fest. (…) Participanţii la Trifoi Fest sunt încurajaţi să vină cu bicicleta sau cu transportul în comun, pentru a-şi reduce amprenta de carbon şi a scăpa de căutarea unui loc de parcare", precizează organizatorii.

Trifoi Fest este organizat de grupul de iniţiativă civică Încotroverzi, în parteneriat cu Primăria Sector 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret "Ştefan Iordache''. Festivalul face parte dintr-un proiect susţinut prin programul Inclusiv în cartier, iniţiat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi finanţat de Banca Transilvania. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Trifoi Fest / Facebook.com

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie