UPDATE Dâmboviţa: Salvatorii au ajuns la turiştii blocaţi în pensiuni; unii nu au mai vrut să plece 

Salvatorii au ajuns, duminică, la turiştii care ceruseră sprijin din cauza faptului că nu mai puteau pleca din unităţile de cazare din zona montană a judeţului Dâmboviţa pentru că drumurile sunt impracticabile de la aluviunile aduse în urma precipitaţiilor, dar nu toţi au mai vrut să plece, anunţă ISU Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, 24 de turişti erau blocaţi în zona Padina şi la Cabana Brătei.

"Echipajele de intervenţie ajunse în zona montană au constatat că persoanele sunt în stare bună şi nu prezintă probleme medicale. Cei 10 turişti de la unitatea de cazare aflată pe platoul Padina rămân cazaţi, iar cei 14 turişti de la Cabana Brătei au fost preluaţi de echipajele de pompieri şi sunt evacuaţi în siguranţă", precizează ISU Dâmboviţa.

În sprijinul turiştilor au plecat echipaje de pompieri de la Detaşamentul Pucioasa şi Garda Fieni cu două autospeciale de intervenţie şi două echipaje SMURD. De asemenea, a fost pus la dispoziţie şi un microbuz pentru transport.

 

ORA 11:42 Dâmboviţa: Turişti blocaţi în zona montană din cauza aluviunilor de pe drumurile de acces

 

Mai mulţi turişti nu pot pleca din unităţile de cazare din zona montană a judeţului Dâmboviţa din cauza aluviunilor aduse pe drumurile de acces ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, informează, duminică, ISU Dâmboviţa.

"Pompierii au fost alertaţi cu privire la situaţia mai multor turişti cazaţi la doua pensiuni din zona montană a judeţului Dâmboviţa, aflaţi în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza drumurilor de acces blocate de aluviuni aduse de apă, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă. Sunt 23 de turişti dintre care 14 la Cabana Brătei şi 10 la o altă unitate de cazare de pe platoul Padina", precizează ISU Dâmboviţa.

În sprijinul turiştilor intervin echipaje de pompieri de la Detaşamentul Pucioasa şi Garda Fieni care acţionează cu două autospeciale de intervenţie şi două echipaje SMURD. De asemenea, a fost pus la dispoziţie şi un microbuz pentru transport. AGERPRES/(AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie