VIDEO Aeronava trimisă în Macedonia de Nord – noi misiuni de stingere a incendiilor

Aeronava C-27 J Spartan trimisă de România pentru a sprijini autorităţile din Macedonia de Nord în lupta împotriva incendiilor de vegetaţie a efectuat, duminică, patru misiuni de sprijin, acţionând cu 20.000 de litri de apă.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), aeronava a intervenit în două zone diferite, una aflată la 5-10 mile sud-est de aeroportul internaţional Skopje, unde piloţii militari au efectuat trei misiuni, iar cea de-a doua – în zona Prilep, la aproximativ 100 de kilometri de Skopje.

 

Două avioane din dotarea Forţelor Aeriene Române acţionează în Macedonia de Nord în sprijinul autorităţilor din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile. Este vorba de un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

La misiune participă 15 militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, precum şi un ofiţer de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgenţe (ERCC) şi autorităţile de protecţie civilă din Macedonia de Nord.

DSU aminteşte că sprijinul internaţional pe care România îl acordă Macedoniei de Nord s-a realizat în baza solicitării făcute de autorităţile din acest stat pentru asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. AGERPRES/(AS – autor: Cătălin Alexandru, editor: Irina Poenaru, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) DSU/facebook

 

Citiţi şi:

 

DSU: O aeronavă a Forţelor Aeriene a efectuat două misiuni în zona afectată de incendii din Macedonia de Nord

 

MApN: Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române intervin în Macedonia de Nord, afectată de incendiile de pădure

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie