VIDEO Cîţu: Redenumirea Sălii Mari a TNB în Sala „Ion Caramitru”, un simbol de recunoştinţă pentru activitatea sa culturală

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că redenumirea Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în Sala "Ion Caramitru" reprezintă un gest mic, dar este un simbol de recunoştinţă pentru ceea ce a făcut actorul în activitatea sa culturală.

"Mă gândeam acum – toţi l-am cunoscut pe maestrul Ion Caramitru ca actor, în filme sau pe scena Teatrului Naţional. Anul trecut, ca ministru al Finanţelor, l-am cunoscut şi ca manager şi vreau să spun că şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor. Au fost rostite foarte multe cuvinte frumoase în această perioadă şi mesajul meu o să fi unul foarte scurt, pentru că orice şi oricât aş spune eu, nu aş reuşi să ilustrez ceea ce a însemnat Ion Caramitru pentru noi, românii. Ştiu că redenumirea Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în "Ion Caramitru" este un gest mic, dar este un simbol prin care noi ne arătăm recunoştinţa pentru ceea ce a făcut Ion Caramitru în activitatea sa culturală", a afirmat Florin Cîţu la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari în Sala "Ion Caramitru".

 

Premierul a spus că, de acum, piesele jucate în această sală vor avea o însemnătate aparte.

"Şi astfel, moştenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată. Mulţumim, Ion Caramitru!", a adăugat Cîţu.

În încheiere, şeful Executivului a solicitat celorlalţi participanţi la eveniment să păstreze un scurt moment de reculegere în memoria marelui actor. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citeşte şi:

 

* A murit actorul Ion Caramitru (fişă biografică)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie