VIDEO Orban: Sunt convins că Tineretul Naţional Liberal votează liber la Congres, nu se va lăsa controlat, îndrumat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali, ce vor fi prezenţi la congresul din 25 septembrie, să voteze liber, "fiecare cu mintea lui".

"Pentru voi, e mult mai important ce se întâmplă pe 25 septembrie. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor. (…) Eu sunt convins că Tineretul Naţional Liberal votează liber, că Tineretul Naţional Liberal votează fiecare cu mintea lui, că membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi nu se vor lăsa îndrumaţi să voteze altfel decât cum gândesc ei. (…) Mă aştept de la voi să fiţi liberi, să fiţi altfel decât unii seniori, care probabil votează de frică să nu-şi piardă funcţia publică la stat sau votează speriaţi că n-o să primească nu ştiu ce de la guvern", a spus preşedintele PNL.

Ludovic Orban a afirmat că tineretul liberal a fost în prima linie a campaniilor electorale şi a contribuit decisiv la victoriile partidului şi a menţionat că, în calitate de preşedinte al partidului, a susţinut promovarea tinerilor, grupul parlamentar liberal având cea mai mare pondere de tineri.

"De asemenea, le-am cerut tuturor demnitarilor din echipa guvernamentală să-şi ia cel puţin un consilier din rândul organizaţiei de tineret, pentru că noi trebuie să fim pregătiţi de guvernare pe toate nivelele de gestiune a puterii politice şi administrative, oamenii trebuie să înveţe. (…) Acestea au fost principii pe care le-am aplicat în managementul PNL. Ştiţi, de asemenea, că m-am bătut la alegerile locale să fie cât mai mulţi candidaţi, inclusiv la primărie, dar şi la listele de consilieri locali şi la listele de consilieri judeţeni, reprezentanţi din partea TNL, ca o recunoaştere a muncii voastre, a valorii voastre, a pregătirii voastre", a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a subliniat că trebuie promovaţi "la excepţional" numai tinerii care au crescut în partid şi au urcat treaptă cu treaptă.

"De multe ori m-am gândit că poate aş fi putut conduce mai bine partidul cu reprezentanţi ai TNL decât cu unii care zic că sunt maturi şi înţelepţi şi, oricum, am învăţat o lecţie pe care o traduc printr-un slogan: să promovăm la excepţional numai tineri din pepiniera partidului, care au crescut în PNL, care au pornit de jos, de la campania de lipit afişe şi care au urcat treaptă cu treaptă. Acesta trebuie să fie principiul carierei politice. Ştiţi cum este vorba 'când te-ai fript cu ciorbă sufli şi în iaurt'", a mai declarat liderul PNL. AGERPRES/(AS – autor: Cristina Matei, editor: Diana Dumitru, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Iohannis, către tinerii liberali: Fiţi deschişi la dialog; lipsa de înţelegere riscă să afecteze proiecte ambiţioase

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie