VIDEO Preşedintele Iohannis, la ceremonia militară dedicată împlinirii a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremonialul militar organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova.

 

La eveniment au mai participat, alături de şeful statului moldovean, Maia Sandu, preşedinţii Republicii Polone, Andrzej Duda, şi Ucrainei, Volodimir Zelenski.

 

Evenimentul a început cu o întârziere de aproape două ore, ca urmare a faptului că, din cauza ceţii, avioanele delegaţiilor române şi ucrainene nu au putut ateriza pe aeroportul din Chişinău.

 

Preşedintele Iohannis va avea o întrevedere comună cu omologii săi din Republica Moldova, Polonia şi Ucraina, dar şi o convorbire tete-a-tete cu Maia Sandu.

 

Pe 27 august 1991, Republica Moldova şi-a proclamat independenţa faţă de Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice. AGERPRES/(A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) CRISTIAN LUPAŞCU / AGERPRES

 

 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie