Vrancea: Mai multe drumuri judeţene şi comunale – închise traficului după ce au fost inundate de apele revărsate

Mai multe drumuri judeţene au fost închise traficului rutier după ce apele s-au revărsat pe carosabil sau au erodat şoseaua, iar câteva gospodării aflate în calea apelor au fost evacuate în ultimele 24 de ore, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"La această oră, mai multe drumuri judeţene sunt închise traficului rutier. Printre acestea, DJ 205 la kilometrul 21 Spulber, unde podul din satul Prahuda a fost erodat de ape, DJ 204E Mirceşti – Doaga, unde carosabilul este inundat în urma revărsării apelor, pe DN 2N a fost afectat un pod provizoriu din tuburi care făcea legătura Jitia şi Bisoca. Probleme sunt semnalate şi la Bârşeşti şi Soveja, pe mai multe drumuri comunale, pe care intervin SVSU locale. De asemenea, la Mărăşeşti, Mirceşti şi Lepşa, SVSU locale au intervenit în cursul zilei de sâmbătă pentru evacuarea apei din mai multe gospodării", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

În cursul zilei de sâmbătă, 12 persoane rămase izolate de vineri seara pe o insulă, într-o zonă forestieră de la Nereju, au fost salvate de echipele de intervenţie cu ajutorul unui sistem de tiroliană. Printre acestea, trei femei şi un tânăr de 16 ani.

La Nistoreşti şi Nereju, unde locuitorii din mai multe sate au rămas izolaţi după ce apele au distrus căile de acces în zonă, circulaţia a fost reluată pietonal pe podeţe de lemn.

La Tulnici, în satul Coza, mai multe gospodării au rămas fără curent electric, după ce apele revărsate au rupt un stâlp de curent electric, care a fost luat de viitură. Alimentarea cu curent electric în zonă a fost întreruptă, defecţiunea urmând a fi remediată după ce debitul apelor va scădea.

La ora 20,30, ISU Vrancea a emis un nou mesaj de avertizare destinat populaţiei, prin sistemul RO Alert, în care cetăţenii sunt informaţi asupra unui nou Cod roşu de inundaţii pe mai multe bazine hidrografice.

Situaţia este în continuare atent monitorizată de autorităţi, mai ales că pe râul Putna a fost depăşită cota de pericol şi se aşteaptă noi viituri, din cauza ploilor abundente din zona montană. AGERPRES/(A, AS – autor: Dana Lepădatu, editor: George Onea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie