Vrancea: Membrii galeriilor Dinamo şi Steaua, conduşi la autocare şi la tren; steliştii au reclamat la 112 că au fost sechestraţi

Membrii galeriilor Steaua şi Dinamo, care s-au confruntat sâmbătă, în Sala Polivalentă din Focşani, înaintea meciului dintre cele două echipe disputat în cadrul semifinalei Cupei României la handbal masculin, au fost conduşi de către forţele de ordine la autocare şi la tren pentru a pleca spre Bucureşti.

După ce au fost evacuaţi din sală, suporterii echipei Dinamo au fost însoţiţi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea, unde au fost legitimaţi şi, ulterior, îmbarcaţi în autocare cu destinaţia Bucureşti, iar suporterii Steaua au fost legitimaţi la sediul Jandarmeriei şi Poliţiei municipiului Focşani şi însoţiţi la gară, pentru a lua trenul spre casă.

Surse din rândul forţelor de ordine afirmă că suporterii Steaua care au fost duşi la Poliţie ar fi sunat la 112, reclamând faptul că sunt sechestraţi.

De asemenea, mai mulţi suporteri stelişti au reuşit să scape de vigilenţa jandarmilor şi s-au întors în oraş, fiind vorba, se pare, despre cei care au venit la Focşani cu maşinile personale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vrancea, deocamdată suporterii au fost doar identificaţi, urmând ca, ulterior, pe baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, să fie aplicate sancţiunile corespunzătoare.

Meciul dintre echipele Steaua şi Dinamo, programat la ora 17,30, a fost suspendat din cauza incidentelor dintre galerii, fiind reluat după o oră şi jumătate, după evacuarea suporterilor recalcitranţi.

"Înainte de începerea partidei de handbal dintre Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti, pe timpul prezentării echipelor, suporterii echipei Dinamo au folosit materiale pirotehnice şi au forţat cordonul de securitate asigurat de organizatorul competiţiei în interiorul arenei, pătrunzând pe suprafaţa de joc. Jandarmii au intervenit pentru a opri confruntarea între cele două galerii, iar la solicitarea organizatorului, acestea au fost evacuate. Cei 150 de suporteri ai echipei Dinamo şi cei 300 ai echipei Steaua au fost conduşi la sediul Poliţiei şi al Jandarmeriei, pentru identificare şi sancţionare, conform prevederilor legale", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău, care a coordonat acţiunile de ordine.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 26-25, în favoarea Stelei. AGERPRES / (AS – autori: Dana Lepădatu, Oana Mălina Negrea, editor: Irina Poenaru, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie