Vrancea: Zeci de gospodării inundate în zona de munte a judeţului, la Vrâncioaia, Bîrseşti şi Negrileşti

Zeci de gospodării au fost inundate, marţi seara, în zona de munte a judeţului, în urma ploilor torenţiale, la Vrâncioaia, Bîrseşti şi Negrileşti, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din zona de munte a judeţului Vrancea, avertizate cu Cod roşu, SVSU Vrâncioaia intervine în satul Poiana, comuna Vrâncioaia pentru evacuarea apei dintr-o curte, SVSU Bârseşti intervine în satul Topeşti pentru evacuarea apei din şase gospodării, iar SVSU Negrileşti intervine la circa 40 de gospodării inundate", a precizat ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, drumul judeţean 205 D din localitatea Paltin este blocat de aluviuni pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri, putându-se circula doar pietonal în zonă. Pentru gestionarea situaţiei, intervine SVSU Paltin.

De asemenea, pe DN 2D traficul este îngreunat de aluviuni pe raza comunei Bârseşti, iar pentru gestionarea situaţiei intervine Secţia Drumuri Naţionale şi SVSU Bârseşti. AGERPRES/ (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie